VAN OORD OFFSHORE WIND PROJECTS 

HSE SPECIALIST EN COORDINATOR

Van Oord offshore behoort tot de wereldtop wanneer het gaat om baggerprojecten, waterbouwkundige zaken en offshore energieprojecten. Van Oord is gespecialiseerd in het vinden van out-of-the-box oplossingen voor maritieme uitdagingen.

Ruud is tijdens zijn periode bij van Oord coördinator van het offshore windmolenpark GEMINI. Dit windmolenpark wordt één van de grootste windmolenparken in de wereld. De locatie, 85 kilometer uit de kust in de Noordzee, maakt het project een grote uitdaging.

In dit project houdt Ruud zich bezig met HSE gerelateerde zaken tijdens de bouw van dit indrukwekkende windmolenpark. Hij is persoonlijk verantwoordelijk op het gebied van HSE tijdens de constructie en plaatsing voor zowel het offshore high voltage station (OHVS) en het land high voltage station (LHVS). Daarnaast is Ruud betrokken bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van risico identificatie van de export kabel in ondiep water en  betrokken bij de uitvoering van de baggerwerkzaamheden op HSE gebied. Tijdens de offshore periode stuurt Ruud diverse veiligheidsofficiers aan die werkzaam zijn op verschillende locaties tijdens de opbouw van het windmolenpark offshore en is aanspreekpunt voor alle HSE vraagstukken die zich voordoen op zee.

Ook is Ruud adviseur en voorzitter tijdens HAZID sessies met cliënten en aannemers. Hij houdt zich bezig met de analyse van incidenten; coördineert en voert interne en externe HSE audits uit.

MEER WETEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP